Like ons!
Verstappen heeft in Monaco laatste kans op GP-zege dit jaar volgens Van Dam

Formule 1

Verstappen heeft in Monaco laatste kans op GP-zege dit jaar volgens Van Dam

Als Max Verstappen dit jaar nog eens een Grand Prix wil winnen, dan moet het komend weekend in de straten van Monte Carlo gaan gebeuren. Dat is de stellige overtuiging van Ziggo Sport commentator en oud-hoofdredacteur Formule 1 magazine Ronald van Dam. 'Het is nu of nooit.'

Vorig jaar was Red Bull het te kloppen team in Monaco. Een knullige crash in de derde vrije training op zaterdagochtend voorkwam dat Max Verstappen een gooi kon doen naar de zege. Toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo ging vervolgens aan de haal met zowel poleposition als de zege. 'Het komt in Monaco vooral aan op downforce, niet zozeer op vermogen', geeft Van Dam aan in gesprek met F1 Maximaal. 'En dus liggen er kansen voor Max Verstappen, zeker gezien zijn huidige vorm. Als hij poleposition weet te pakken en de race kan controleren, is de overwinning binnen handbereik. Als er een kans is op de overwinning dan is het hier, in Monaco. Donderdagochtend krijgen we een eerste indicatie.'

Van Dam hoopt voor Verstappen op een vlekkeloos weekend. 'Voor Max, bedoel ik dan. De afgelopen jaren waren er steeds akkefietjes, crashes. Maar ik heb er wel vertrouwen in, het wilde is er een beetje af bij Max. Hij is cool, berekenend. Maakt geen fouten. En hij weet: in Monaco kun je die niet maken. Een uitglijder en het is klaar. De vangrails zijn dichtbij en niet vergevingsgezind.'

Sleutelrace

Monaco is in de ogen van Ronald van Dam een sleutelrace. 'Hier kan Max de dominantie van Mercedes doorbreken. De top vijf zal weer uit de bekende vijf coureurs bestaan. Ik hoef ze hier niet op te noemen. Hopelijk komt Verstappen, na al die goede klasseringen dit voorjaar, nu eens op de bovenste trede te staan.'

Over het verloop van de Grand Prix zelf is moeilijk iets te zeggen, stelt de voormalig Formule 1 magazine-hoofdredacteur tot slot. 'Het kan een saaie optocht zijn, maar er hoeven maar een paar crashes en safetycars te zijn, en alles is mogelijk. Dan kan er zomaar iemand uit het middenveld op het podium eindigen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Door Rik Werner

6 reacties

6 reacties

 1. VanKempen

  VanKempen

  23 May 2019 om 22:32

  RedBull was vorig jaar nog dominant op banen zoals Monaco en Mexico. Dat voordeel zijn ze nu dus kwijt. Mercedes nog dominanter, RedBull wint zo geen enkele race meer dit seizoen. Hopelijk wordt Bottas wel WK.
 2. Vince78

  Vince78

  22 May 2019 om 08:01

  Wel gaat deze race een belangrijke graadmeter worden, voor het beeld van Max als coureur.

  Hij heeft sinds Monaco vorig jaar (toen het diepte punt van een dramatisch begonnen jaar) de knop omgezet. En een geweldig restant van het jaar gereden. En ook dit seizoen laat hij weer een geweldig niveau zien.

  Daarom hoop ik dat hij hier ook een degelijke race neer weet te zetten. Winnen zou mooi zijn, maar ik denk tov de Mercs momenteel niet realistisch.

  Maar eindigt hij weer in de muur, dan zal dat toch een flinke deuk in zn imago opleveren. Veel meer dan het mislopen van die paar punten in de race.

  Al met al genoeg ingrediënten voor een spannende race, nog los van de actie op de baan. En Max kan dit, hij moet het alleen nog even laten zien. Zet hem op.
 3. Brakkie

  Brakkie

  21 May 2019 om 20:14

  Quote van Luc van der Post
  Waarom is iemand een sukkel, als diegene zijn mening geeft en wellicht heeft hij gelijk of niet. Dat zien we later wel. Dan kan je later meneer Van Dam daarop aanspreken.
  "het is nu of nooit". Houd toch op, dat noemt zich commentator. En trouwens: Als ik hem een sukkel vind is dat mijn mening.
 4. Luc van der Post

  Luc van der Post

  21 May 2019 om 19:39

  Waarom is iemand een sukkel, als diegene zijn mening geeft en wellicht heeft hij gelijk of niet. Dat zien we later wel. Dan kan je later meneer Van Dam daarop aanspreken.
 5. NEPPATSREV

  NEPPATSREV

  21 May 2019 om 17:29

  Wat een domme reactie van van Dam. Het probleem zit hem niet meer in het motorvermogen , maar juist in een tekort aan downforce, wat Mgp wel heeft. RB verliest het zowel in de langzame als in de snelle bochten van Mgp. Dus het voordeel van minder vermogen heeft hier totaal geen voordeel. Bovendien heeft RB behoorlijk wat vermogen met de nieuwe Honda. Doe je huiswerk voordat je onzin uitkraamt @Ronald van Dam.
 6. Brakkie

  Brakkie

  21 May 2019 om 15:56

  "Als Max Verstappen dit jaar nog eens een Grand Prix wil winnen, dan moet het komend weekend in de straten van Monte Carlo gaan gebeuren. Dat is de stellige overtuiging van Ziggo Sport commentator en oud-hoofdredacteur Formule 1 magazine Ronald van Dam. 'Het is nu of nooit.'"

  Dat is nu het verschil tussen een sukkel en iemand die streeft en werkt naar het maximale.
  Laten we dit afspreken. Mocht Max (per ongeluk) toch nog een andere GP winnen dit jaar dan wil ik nooit meer iets lezen over zo'n sukkel.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven