Like ons!
Update | Gasly krijgt gridstraf voor blokkeren Grosjean

Formule 1

Update | Gasly krijgt gridstraf voor blokkeren Grosjean

Pierre Gasly beleefde een sterke kwalificatie in Monaco. De Fransman wist zich als vijfde te kwalificeren, een goede prestatie gezien zijn matige vorm aan de start van het seizoen. Gasly ligt nog wel onder het vergrootglas vanwege een incident met landgenoot Romain Grosjean.

We hoorden Romain Grosjean vloeken over de boordradio terwijl zijn Haas de garage ingeduwd werd. Kennelijk had Gasly roet in het eten gegooid voor de Fransman, die de race vanaf P13 moet starten.

Gasly legt de schuld echter meer bij Red Bull dan bij zichzelf: 'Het is duidelijk voor mij wat er gebeurd is, mij werd verteld om wat aanpassingen te maken op het stuur. De ingenieurs zeiden niet dat hij eraan kwam en toen ik hem zag was het al te laat.'

'Ik blokkeerde zijn lap en ik vind het jammer voor hem dat ik zijn kwalificatie verpest heb, maar het ging natuurlijk per ongeluk', zo ziet de teamgenoot van Max Verstappen de situatie.

Update | Gasly krijgt gridstraf voor blokkeren Grosjean

De FIA heeft het incident bekeken en Pierre Gasly krijgt een gridstraf van drie plaatsen voor het blokkeren van Grosjean tijdens zijn lap in Q2 volgens het twitteraccount van Andrew Benson. De Fransman zal vanaf P8 starten morgen, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat schuiven allemaal een plaats op. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven