Like ons!
Binotto geeft fout toe: 'We hebben de cut-off tijd verkeerd berekend'

Formule 1

Binotto geeft fout toe: 'We hebben de cut-off tijd verkeerd berekend'

Het was een donkere dag voor Ferrari in Monaco. Sebastian Vettel start vanaf P4 en moest naast de Mercedes-coureurs ook de Red Bull van Max Verstappen voor zich dulden. Charles Leclerc haalde Q2 niet eens, teambaas Mattia Binotto licht toe wat er mis is gegaan.

'Dit was een slechte dag voor ons. We hebben een fout gemaakt, we hebben de cut-off tijd verkeerd berekend. De cut-off tijd is de tijd waarvan wij verwachten dat het voldoende is om de volgende kwalificatiesessie te bereiken', aldus de Ferrari-teambaas volgens Formula 1.

Ferrari-strategen gaan twee keer de fout in

Er is blijkbaar meer dan één fout gemaakt door de Ferrari-strategen in Monte Carlo: 'De cut-off tijd wordt berekend naar aanleiding van wat er gebeurt op het circuit. Hier doen we doorgaans een marge bovenop die moet compenseren voor onverwachte ontwikkelingen op het circuit. We hebben bij deze marge geen rekening gehouden met twee factoren: het feit dat de condities van het circuit verbeterden én het feit dat coureurs zelfverzekerder worden, naarmate ze meer rondes op het circuit rijden.'

'Zeker in Monaco moeten we die marge vergroten in de toekomst', zo sluit Binotto zijn verhaal af. Helaas zullen de toekomstplannen van Binotto voor Leclerc weinig verschil maken in Monaco dit jaar. (Foto: Ferrari F1 Media)

1 reacties

  1. Brakkie

    Brakkie

    25 May 2019 om 22:59

    Hij noemt ook wel twee factoren op die nooit voorkomen, ha,ha: het feit dat de condities van het circuit kunnen veranderen verbeterden én het feit dat coureurs zelfverzekerder worden.

    En dat zag ik, en ik denk velen met mij, al vanaf mijn bank. Durf te wedden dat ze morgen, al rijden ze in een treintje, weer fouten gaan maken.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven