Magnussen euforisch met P6: 'Denk dat dit de beste ronde uit mijn carriere was' Formule 1

Magnussen euforisch met P6: 'Denk dat dit de beste ronde uit mijn carriere was'

Door Christian Moerman 25 mei 2019 | 20:49


Kevin Magnussen wist zich in Monaco op de derde startrij te kwalificeren. Een uitstekend resultaat voor de Deen en Haas zal dan ook zeker tevreden zijn met de geleverde diensten. Magnussen denkt zelf dat het zijn beste kwalificatiesessie ooit was.

Toen er slechts tien minuten resteerden in Q2 stond Magnussen nog twaalfde, hij blokkeerde zijn voorwiel en raakte de vangrail in Mirabeau. De ingenieurs stond een klus te wachten en de Haas had een nieuwe voorvleugel nodig.

'Ik raakte de muur en beschadigde de voorvleugel. Ik moest de lap afbreken en terug naar binnen, het was chaotisch maar het team heeft het geflikt, waanzinnig!', aldus Magnussen volgens Formula 1.

De Haas werkt vanaf het begin

'We hebben het hele weekend een goede bolide gehad dus aan de set-up hebben we niet echt gezeten. We hebben de instellingen gebruikt van de eerste vrije training. Ik denk dat dit de beste ronde uit mijn carriere was', de Amerikaanse renstal heeft het goed voor elkaar in het vorstendom.

Teamgenoot Romain Grosjean reed snelle tijden maar moest zijn laatste run afbreken vanwege Pierre Gasly. Gasly kreeg hier een gridstraf voor. De Gridstraf van de Fransman betekent voor Magnussen dat hij een plekje opschuift en morgen vanaf P5 mag beginnen. (Foto: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws