Like ons!
Hamilton emotioneel na pole in Monaco: 'Deze is voor Niki'

Formule 1

Hamilton emotioneel na pole in Monaco: 'Deze is voor Niki'

Lewis Hamilton heeft in de persconferentie na de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco aangegeven dat dit een hele speciale pole position voor hem was. Hij is in de hekken geklommen en schreeuwde over de boordradio, de ontlanding was bijna voelbaar.

'Dit is een van mijn mooiste poles. Het was een ontzettend moeilijke week voor het hele team en voor mijzelf was het een moeilijk weekend. We proberen elkaar te stimuleren en de moed hoog te houden. We willen presteren voor Niki', aldus Hamilton die duidelijk emotioneel is vanwege het overlijden van zijn mentor en goede vriend Niki Lauda.

'Deze is voor jou Niki'

De auto van de voormalig McLaren-coureur voelde minder goed aan dan op de donderdag: 'We hebben er alles aan gedaan om de auto op zaterdag te verbeteren. Ik heb in mijn lap alles gegeven en schoot met de auto door de straten. Volgens mij raakte ik de vangrails op sommige punten maar dat hoort er hier bij.'

'Ik heb hier nooit veel geluk gehad en ik heb nooit echt de perfecte lap neer kunnen zetten, maar dit was zo perfect als dat ik het kon krijgen. Deze is voor Niki', zo sloot Hamilton zijn pleidooi over de straten van Monaco af volgens Pitpass. (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven