Like ons!
Verstappen complimenteus: 'Tegen Hamilton weet je dat het erg zwaar gaat worden'

Formule 1

Verstappen complimenteus: 'Tegen Hamilton weet je dat het erg zwaar gaat worden'

Max Verstappen heeft na afloop van de Grand Prix van Monaco complimenteus gesproken over huidig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Nederlander is van mening dat de Mercedes-rijder altijd op het hoogste niveau presteert. De Red Bull Racing-rijder gaat ook in op de bandenslijtage bij de Brit op het stratencircuit in het prinsendom.

'Als je het moet opnemen tegen Lewis, weet je dat het erg zwaar gaat worden', zegt Verstappen in gesprek met de website van zijn werkgever. 'Ik bleef echter pushen en ik probeerde hem te dwingen tot het maken van een fout. Ik zorgde ervoor dat hij zijn banden meer moest gebruiken dan hij wilde. Dat betekende dat ik kon gaan aanvallen. Op gegeven moment zag ik dat zijn banden snel minder werden.'

Volgens de 21-jarige Limburger was Hamilton in bepaalde bochten een stuk trager dan normaal. 'Daardoor kan ik mij goed voorbereiden op een aanval, maar we kwamen helaas niet dicht genoeg. Natuurlijk had ik op het podium willen staan, maar soms win je en soms verlies je', toont Verstappen zich realistisch.

Verstappen vs. Bottas bij de start

De Nederlander kende een vrij aardige start, maar wist zich niet voorbij Bottas te wurmen. Uiteindelijk trok Verstappen zich uit voorzorg terug uit het gevecht. 'Ik kon niet anders. Ik zat opgesloten. Ik had in de zijkant van Bottas kunnen rijden, maar dan loop je het risico een lekke band op te lopen of een straf te krijgen', liet hij doorschemeren bij Motorsport.com. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven