Russell: 'We gaan alleen maar naar Zandvoort wegens Verstappen en zijn fans' Formule 1

Russell: 'We gaan alleen maar naar Zandvoort wegens Verstappen en zijn fans'

Door Roy Bakker 05 juni 2019 | 09:46


Williams-coureur George Russell steekt zijn mening over de Nederlandse Grand Prix niet onder stoelen of banken. Eerder erkende hij dat inhalen een onmogelijke opgave wordt, nu zegt hij wel van Zandvoort te houden maar zijn enthousiasme weet hij nog te temperen.

'Laten we eerlijk zijn, we gaan alleen maar naar Zandvoort wegens Verstappen en de Nederlandse fans. Al moeten we de fans wel dankbaar zijn, de Formule 1 kan immers niet zijn wat het is zonder de steun die we krijgen.' Russell spreekt tweeledig over het Nederlandse circuit. Enerzijds noemt hij het een circuit in zijn top vijf, anderzijds spreekt hij over een saaie Nederlandse GP.

Input van Russel

'De eerste bocht is fantastisch op Zandvoort. Maar, als je wil inhalen dan moeten ze de bocht misschien wat krapper maken. Ik vermoed dat het een bocht wordt waarin we in de vierde versnelling rijden. Minimaal de derde. Daarom denk ik dat een krappere bocht beter werkt. Het is er nu erg wijd, misschien kan het beter gebaseerd worden op de eerste bocht in Austin', verwijst Russell naar het Circuit of the America's in Austin, Texas. 

'Ik hoop echt dat ze het grind langs de baan niet verwijderen. Dat maakt de baan juist zo imponerend. Al blijf ik bij mijn standpunt dat inhalen niks wordt', aldus de Brit tegenover Racefans.net. Over de fans heeft Russel in ieder geval gelijk; de directeur van Zandvoort gaf toe dat de Fom overtuigd raakte door de gekte van de Nederlanders. (Foto: Williams F1)

 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

5 Jun 2019 om 10:33

Williams...........inhalen.....lol

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws