Abiteboul: 'We moeten achterhalen waar de auto's en het team onderpresteren' Formule 1

Abiteboul: 'We moeten achterhalen waar de auto's en het team onderpresteren'

Door Roy Bakker 05 June 2019 10:06


Renault-teambaas Cyril Abiteboul geeft aan vertrouwen te hebben in de toekomst van de Franse renstal. Helemaal optimistisch is de Fransman echter niet. Ze zijn momenteel druk bezig met het achterhalen van hun zwakke punten.

'Ik heb er vertrouwen in dat de we met de motor een stap in de juiste richting hebben gezet tijdens de winter. We kunnen er nog iets meer uit persen tijdens de kwalificatie. Dat komt later dit seizoen. De rest ligt aan het chassis, dat is nog niet op het niveau waar we het hebben willen op dit punt in het seizoen. We werken aan een update voor Paul Ricard, we hebben meerdere projecten die voor Paul Ricard uit hun productiefase komen', weet Abiteboul te onthullen.

Slechte resultaten

'Maar eigenlijk moeten we er gewoon achterkomen wat van de auto nog niet op het gewenste niveau zit. Dat geldt ook voor onze organisatie, we hadden al veel verder willen zijn', aldus Abiteboul tegenover Skysports. Renault weet dit seizoen niet te imponeren, na een sterke vierde positie in het constructeurskampioenschap vorig jaar moet de gele renstal dit jaar tot op heden genoegen nemen met een achtste positie. Eerder gaf Abiteboul toe dat de auto's problemen hadden met de drijfstang. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!