F1-techniek in Montréal | Red Bull experimenteert met vleugeltjes bij neus Verstappen Formule 1

F1-techniek in Montréal | Red Bull experimenteert met vleugeltjes bij neus Verstappen

Door Christian Moerman 07 juni 2019 | 16:57


In de rubriek F1-techniek houdt F1Maximaal per Grand Prix bij welke snufjes de teams ditmaal hebben gevonden om de auto zo goed mogelijk te laten werken op dit circuit. Ditmaal gaat het om de aerodynamische uitvindingen voor de Grand Prix van Canada.

Red Bull zet vleugeltjes bij neus van Verstappen

Red Bull heeft twee kleine vleugeltjes vlak achter de voorvleugel van Max Verstapen geplaatst. Doorgaans is op de eerste testdag het circuit vies, omdat het in een natuurgebied ligt. Dit geeft de Oostenrijkse renstal de mogelijkheid om Verstappen en zijn teamgenoot te vergelijken. Pierre Gasly rijdt zonder de vleugeltjes. Auto-Motor-und-Sport deelde een vergelijking tussen de twee auto's. De foto vind je hier.

Wederom nieuwe achterplaten voor Renault

Renault komt in Montréal aan met nieuwe achterplaten. En dat is niet voor het eerst dit seizoen. Voor de derde keer heeft het team de achterplaten vervangen.


Nieuwe bargeboards voor Toro Rosso

De wagens van Toro Rosso zijn in Canada voorzien van nieuwe bargeboards. Er zijn zes nieuwe verticale elementen toegevoegd.
 

Een nieuwe vloer voor McLaren

Niet alleen de nieuwe spiegels glimmen in de zon bij McLaren. De renstal waarover teambaas Zac Brown tegenwoordig zeer tevreden is monteert een nieuwe vloer op de bolides. 

 

Neusoperatie bij Red Bull

Vertical deflectors en een gesloten neus. Hoewel de meeste teams, net als in Monaco, met een gesloten neus zullen rijden zien we bij Red Bull kleine aerodynamische aanpassingen bij de S-duct. De luchstroom bovenop de neus moet zo meer naar buiten gestuwd worden.

 

Nieuwe spiegels bij McLaren

De eerste technische update voor de Grand Prix van Canada is misschien niet heel spannend, maar het is wel het vermelden waard. McLaren zal in Montréal rijden met nieuwe zijspiegels. Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws