Like ons!
'Raceweekend dag verkort vanaf 2021 voor meer races in Formule 1-seizoen'

Formule 1

'Raceweekend dag verkort vanaf 2021 voor meer races in Formule 1-seizoen'

De Formule 1 zou vanaf 2021 het raceweekend met een dag willen verkorten zodat er meer ruimte ontstaat op de kalender voor meer Grands Prix.

Dat meldt Auto, Motor und Sport donderdag. De FIA zou de activiteiten die normaal gesproken op donderdag plaatsvinden nu naar de vrijdag willen verschuiven. Op die dag zullen dan ’s ochtends de persconferenties en de technische inspectie plaatsvinden, waarna in de middag de trainingen zullen worden verreden.

Ook de tijden waarop de trainingen zullen worden gehouden gaan naar verluidt veranderen. Bij de Europese races zou de eerste training om 13:00 uur beginnen en het tweede bedrijf om 17:00 uur aanvangen. De trainingen zouden nog steeds anderhalf uur duren.

'Auto mag tussen de sessies door niet meer worden aangepast'

Wat ook zal veranderen is dat er geen updates meer gedurende het weekend kunnen worden doorgevoerd. Het bericht gaat dat de auto’s op vrijdag, zaterdag en zondag identiek moeten zijn. Wanneer een coureur crasht mogen dan ook alleen dezelfde onderdelen worden gebruikt en mag men geen andere wijzigingen aan de auto doorvoeren.

Daarnaast moeten de teams van tevoren bedenken met welke vleugel ze willen rijden en mogen ze daarna niet meer op hun keus terugkomen. Wel mogen de teams op vrijdag onderdelen testen die ze in de toekomst willen gebruiken, maar daarna moet de auto weer terug naar de originele specificatie.

'14 juni streefdatum voor gereedkomen nieuwe regels'

Tot 14 juni wil de FIA de regels kunnen finetunen en daarna moet erover worden gestemd. Theoretisch gezien zou de internationale autosportbond nog tot 30 juni hebben om de regelgeving daadwerkelijk door te drukken. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven