Update | Mercedes schroeft motoren niet terug voor de race ondanks motoruitval Formule 1

Update | Mercedes schroeft motoren niet terug voor de race ondanks motoruitval

Door Maurits Kappetijn 09 juni 2019 | 13:21


Mercedes heeft de motoren teruggeschroeft voor de kwalificatie van de Grand Prix van Canada. Dat meldt Auto, Motor und Sport. De oorzaak zou de plof van de motor van Lance Stroll zijn. De krachtbron in zijn Racing Point-bolide gaf er zaterdagmiddag de brui aan. 

Beelden van dat incident vind je hier. Mercedes zou naar aanleiding van het incident een oude motor van de eerste specificatie in de auto hebben gezet. Zolang de reden van de plofbeurt nog niet gevonden is, mag men er volgens AMS vanuit gaan dat Mercedes de motoren wat terugschroeft. 

Dat zou volgens de website goed het plotselinge verschil tussen Mercedes en Ferrari verklaren. Lange tijd leek het erop dat Mercedes heer en meester zou zijn, maar Mercedes zit er dit weekend goed bij. Als de Zilverpijlen daadwerkelijk de motor terug hebben geschroeft, zou dat wel eens voordelig kunnen zijn voor Max Verstappen

Over enkele minuten begint namelijk de kwalificatie. Het lijkt er op dat Verstappen en teamgenoot Pierre Gasly zich op de derde startrij moeten focussen, maar mogelijk zit er dus meer in het vat. 

Update - 13:17 (9-6-2019) |Mercedes schroeft motoren niet terug voor de race 

Mercedes is niet van plan om haar motoren terug te schroeven voor aanvang van de race. Naar verluidt zouden de wereldkampioenen de krachtbronnen terug hebben geschroefd voor de kwalificatie, maar dit is niet het geval voor de race.

Teambaas Toto Wolff laat aan Autosport.com weten dat men niks doet aan haar eigen motoren. 'Het is lastig om ze nu nog terug te draaien, we weten namelijk ook nog niet precies waarom de motor van Stroll het begaf. Toch verwacht ik niet dat het ons vandaag problemen op zal gaan leveren.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws