Update | Mercedes achterhaalt oorzaak ontplofte motor Stroll Formule 1

Update | Mercedes achterhaalt oorzaak ontplofte motor Stroll

Door Maurits Kappetijn 18 juni 2019 | 15:25


Bij Mercedes had men kopzorgen na de derde vrije training in Canada. Gewapend met de nieuwe versie van de Mercedes-motor ging Lance Stroll de baan op, echter ging diezelfde krachtbron enkele minuten later stuk. De rook uit de Racing Point-auto verraadde dat de motor was geploft: een probleem voor Mercedes en haar klantenteams. 

Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff zag het incident en maakt zich zorgen. 'Het is een groot probleem als zoiets gebeurt', aldus de Oostenrijker, die geciteerd wordt door onder meer Grandpx.news. 'We weten nog niet wat er precies aan de hand is, maar het moet zo snel mogelijk uitgezocht worden. Hopelijk blijven wij dit weekend gespaard.'

Terugschroeven motor had geen invloed op kwalificatie

Als reactie op de motorplof van Stroll schroefde Mercedes voor de kwalificatie al haar motoren terug, om zo een herhaling van het incident te voorkomen. Het terugdraaien van de Duitse krachtbron was echter niet de reden waarom Lewis Hamilton uiteindelijk naast poleposition greep. De Britse wereldkampioen maakte een foutje bij de voorlaatste bocht en dus was het Sebastian Vettel die met P1 de zaterdagavond afsloot. (Foto: Mercedes AMG F1)

Update 15:20 uur (18 juni 2019) | Mercedes achterhaalt oorzaak ontplofte motor Stroll

Na ruim anderhalve week heeft Mercedes de oorzaak van de kapotte motor van Racing Point-coureur Lance Stroll weten te achterhalen. In de derde vrije training in Canada ontplofte de krachtbron op spectaculaire wijze.

'De oorzaak was een kapotte bougie die een reeks andere problemen veroorzaakte, wat resulteerde in een motorstoring', zegt een woordvoerder van Mercedes tegen Motorsport.com. 'We zullen voor het komende weekend (in Frankrijk, red.) contramaatregelen nemen.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws