'Hamilton en Mercedes riskeerden straffen voor problemen met hydraulica' Formule 1

'Hamilton en Mercedes riskeerden straffen voor problemen met hydraulica'

Door Wouter Leendertsen 11 juni 2019 | 10:48


Het was na afloop van de Canadese Grand Prix nog spannend voor Lewis Hamilton en Mercedes of ze hun overwinning wel echt mochten behouden. Een mogelijk probleem van technische aard was daar de oorzaak van.

Auto, Motor und Sport schrijft dat de FIA na afloop van de race in Montreal het hydraulisch systeem van de Mercedes heeft onderzocht om te kijken of het nieuw ingebouwde systeem identiek was aan het systeem dat men eerder op de dag van de race in de auto had zitten.

Beide delen moeten namelijk identiek zijn. Als dat niet het geval was geweest, dan moest Hamilton uit de pitstraat starten. Gelukkig voor hem kreeg hij om even voor kwart voor zeven lokale tijd te horen dat alles in orde was.

'Renault maakte bezwaar tegen instructies Hamilton'

Daarnaast had Renault bezwaar gemaakt tegen een mogelijk vergrijp. Hamilton vroeg in de opwarmronde aan zijn engineer of het antistall-system was geactiveerd, waarna hij daarna nog tweemaal vroeg of zijn auto in orde was.

Alan Permane van Renault beriep zich bij zijn bezwaar op een technische richtlijn uit 2017, die het verbiedt om bepaalde instructies aan een coureur te geven. Uiteindelijk heeft het Franse team de zaak niet doorgezet waardoor het bezwaar is komen te vervallen. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws