Like ons!
Verstappen conservatiever dan andere coureurs in bandenkeuze voor Franse GP

Formule 1

Verstappen conservatiever dan andere coureurs in bandenkeuze voor Franse GP

Waar alle topcoureurs hebben gekozen voor negen setjes zachte banden, heeft Max Verstappen ervoor gekozen om een extra setje van de medium-compound mee te nemen, zo valt te lezen in de tweet die Pirelli heeft gedeeld.

De Italiaanse bandenfabrikant kiest ervoor om de harde C2-band, de medium C3-band en de zachte C4-band mee te nemen naar het Circuit Paul Ricard, waar over anderhalve week de Grand Prix van Frankrijk plaats zal vinden.

Verstappen zwarte schaap, velen kiezen voor tien sets softs

De Nederlander heeft, naast een set van de harde band, de beschikking over vier sets mediumbanden en acht setjes softs. Daarmee wijkt hij af van de keuze van de andere topcoureurs, die rijden voor Mercedes, Ferrari en Red Bull. Die kiezen er allemaal voor om in plaats van vier medium-sets drie setjes mee te nemen zodat ze in Le Castellet een negende set zachte banden onder hun auto kunnen schroeven.

Buiten de top zes om lopen de bandenkeuzes van de andere coureurs uiteen. De Racing Point-coureurs van hen kiezen zoals Verstappen voor acht sets softs, maar de meesten van hen willen zelfs tien sets van het soft-rubber meenemen naar de Franse Grand Prix. (Foto: F1 Maximaal)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven