Like ons!
Ricciardo over sterk weekend: 'Abiteboul had je gekust als je dit had gezegd'

Formule 1

Ricciardo over sterk weekend: 'Abiteboul had je gekust als je dit had gezegd'

Daniel Ricciardo is heel blij met hoe het raceweekend in Canada verlopen is. De Australiër laat doorschemeren dat hij en zijn team ook niet hadden verwacht dat het op het Circuit Gilles Villeneuve zo goed zou uitpakken.

'Volgens mij was het weekend als geheel behoorlijk geweldig', zegt Ricciardo na afloop tegen de officiële website van de Formule 1. 'We hebben ons als vierde gekwalificeerd en zijn als zesde gefinisht. Als je van tevoren tegen Cyril (Abiteboul, de teambaas van Renault, red.) had gezegd 'Hoe vind je dit klinken?' had hij je waarschijnlijk gekust. Hier mogen we dus erg blij mee zijn, voor het eerst dit jaar halen we als team dubbele punten.'

'Hebben nu het momentum'

Renault kende een moeilijke seizoenstart door technische problemen en pech in de eerste zes races. De Franse renstal had dit jaar als doel om de stap naar de drie topteams te verkleinen, maar waar het team vorig jaar nog by far het beste team van het middenveld was, leek dat nu niet meer het geval.

Nu lijkt het team zich enigszins te hebben hersteld en het goede raceweekend in Montreal biedt dan ook perspectief voor Renault’s thuisrace op Paul Ricard over anderhalve week. 'Ik denk dat het er goed uitziet', zegt Ricciardo over de kansen van zijn team tijdens de Franse Grand Prix, waar de renstal wat updates mee naartoe zal nemen. 'We hebben nu het momentum en de laatste paar weekenden waren we sterker. Er komen nieuwe onderdelen aan.' (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven