Like ons!
Coulthard wil Bottas niet als kampioen: 'Wordt wereldwijd niemand warm van'

Formule 1

Coulthard wil Bottas niet als kampioen: 'Wordt wereldwijd niemand warm van'

David Coulthard is van mening dat Valtteri Bottas beter geen wereldkampioen kan worden. Volgens de oud-coureur zou het niet goed voor de sport zijn als de Fin, waarvan de man zeker onder de indruk is, een wereldtitel pakt.

'Ik wil niet kwaadspreken over de prestaties van Valtteri. Integendeel. Ik vind het indrukwekkend hoe sterk hij na zo’n moeilijk 2018 teruggekomen is. Hij biedt Lewis tegenstand en ik zie kansen voor hem om wereldkampioen te worden', citeert Speedweek een lovende Coulthard.

'Lewis heeft naam gemaakt in Amerika'

De problemen van Bottas als wereldkampioen liggen dan ook niet op sportief vak, maar wel op marketingtechnisch gebied volgens de Brit. 'Als Bottas daadwerkelijk kampioen wordt, dan zou dat in Finland en in de Formule 1 een enorm verhaal zijn, maar wereldwijd wordt niemand daar warm van.'

Coulthard trekt de vergelijking met diens teamgenoot Lewis Hamilton, die meer is dan een wereldkampioen Formule 1. 'Lewis, daarentegen, heeft naam gemaakt in Amerika door zijn samenwerking met Tommy Hilfiger en zijn vele activiteiten buiten de Formule 1, waarmee hij extra aandacht voor de sport genereerd. Dat is natuurlijk geen reden om hem de titel toe te kennen, maar wanneer hij wereldkampioen wordt, bereikt dat veel meer mensen.' (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven