Like ons!
Brawn wil dat stewards straffen kunnen uitleggen: 'Transparantie is belangrijk'

Formule 1

Brawn wil dat stewards straffen kunnen uitleggen: 'Transparantie is belangrijk'

Ross Brawn pleit voor een ander systeem bij het uitdelen van straffen. De topman van Liberty Media, de commerciële eigenaar van de Formule 1, zou het ook toejuichen als de stewards in staat wordt gesteld hun beslissing te onderbouwen voor het publiek.

Lewis Hamilton kreeg de overwinning in Canada cadeau nadat Sebastian Vettel, die als eerste over de finish kwam, een controversiële straf had gekregen. Na afloop beklaagden veel mensen uit de Formule 1-wereld en fans zich over het besluit.

'Ik begrijp goed hoe moeilijk het moet zijn voor fans dat degene die als eerste over de streep komt niet boven op het podium staat', erkent Brawn in gesprek met Motorsport.com. 'Daarom is transparantie zo belangrijk bij het uitleggen van besluiten door de stewards. Dat geldt zeker in een complexe sport als de Formule 1.'

Stewards moeten straffen kunnen uitleggen, vindt Brawn

Brawn zou graag een ander systeem zien waarin de straffen die worden uitgedeeld van meer context worden voorzien. 'Het kan waardevol zijn om met de FIA aan bepaalde oplossingen te werken, zodat de stewards hun besluiten ook echt kunnen uitleggen aan de fans. Dan kunnen ze ook aangeven hoe ze precies tot een bepaald besluit zijn gekomen.'

De sportief directeur van de Formule 1 wilde vanwege zijn functie zelf niet ingaan op of hij de straf gerechtvaardigd vond.

2 reacties

2 reacties

 1. Sjoerd Valkering

  Sjoerd Valkering

  11 Jun 2019 om 15:16

  Misschien kunnen we Brawn straffen voor iedere saaie GP die we hebben gezien?
 2. Vince78

  Vince78

  11 Jun 2019 om 15:08

  Persoonlijk zou ik liever een straf zien in de vorm, van de rijder in kwestie verplicht er voorbij laten. De race kan dan namelijk gewoon doorgaan.

  Nu kon Lewis gewoon er rustig achter blijven rijden, wetende dat hij toch zou winnen.

  Idem in de vorige race met Verstappen. Die reed vervolgens een verloren wedstrijd, wetende dat een heel stel rijders achterhem alleen maar aan hoefden te sluiten. En verder uitlopen was daar geen optie.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven