Like ons!
McLaren zonder uitleg voor uitvalbeurt Norris: 'De oorzaak moeten we nog ontdekken'

Formule 1

McLaren zonder uitleg voor uitvalbeurt Norris: 'De oorzaak moeten we nog ontdekken'

Tijdens de Grand Prix van Canada zagen we in ronde acht Lando Norris zijn auto langs het circuit parkeren. De Brit vocht enkele ronden daarvoor nog met Max Verstappen en moest enkele minuten later met een groot vraagteken boven het hoofd zijn bolide verlaten. McLaren weet nog steeds niet wat er gebeurd is.

'We zijn het nog aan het onderzoeken. We hadden te maken met oververhitting aan de achterkant en met een mechanisch probleem, maar de oorzaak moeten we nog ontdekken', zo begon McLaren-ingenieur Andreas Seidl tegenover Motorsport.com.

Volgens de Duitser ging het allemaal erg snel: 'We zagen de temperatuur stijgen, de remmen werkten niet en Norris ging wijd, daar begon het.'

Voor Norris blijft het ook een mysterie

Ook de kersverse Formule 1-coureur heeft geen vermoeden wat het probleem veroorzaakt zou kunnen hebben: 'Het team vertelde me dat de remmen warm werden, maar dat was normaal. Ik dacht dat ik een lekke band had maar ik heb geen kerb verkeerd genomen en geen muur geraakt.'

Norris staat twaalfde in het klassement en heeft tot nu toe twaalf punten weten te bemachtigen in de McLaren. (Foto: McLaren F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven