Like ons!
Wurz verdedigt Vettel: 'Hij gooide de deur dicht maar deed dit niet expres'

Formule 1

Wurz verdedigt Vettel: 'Hij gooide de deur dicht maar deed dit niet expres'

Alexander Wurz heeft zich uitgelaten over de straf die Sebastian Vettel heeft gekregen tijdens de Grand Prix van Canada. Wurz is de voorzitter van de GPDA, de vakbond voor Formule 1-coureurs. De Oostenrijker analyseerde op Motorsport-Magazin het incident en trekt een duidelijke conclusie.

'Het is geen makkelijke situatie. Je kan dit incident op twee manieren interpreteren waarin de ene interpretatie tot een penalty leidt en de andere niet', de voormalig McLaren-testrijder begon zijn pleidooi enigszins politiek correct.

Maar wel heeft hij een duidelijke manier om te bepalen of de straf terecht was: 'Ik zou naar de helm van de coureur kijken. Dat lijkt me het cruciale moment: wanneer kijkt hij in de achteruitkijkspiegel?'

Wurz is het niet eens met de straf

'Het is voor mij heel duidelijk. Hij corrigeert de bolide, glijdt bijna de muur in en toen pas keek hij in zijn spiegel. Dat betekent dat hij er lang over gedaan heeft om de auto onder controle te krijgen. Toen hij in de spiegel keek, zat Lewis (Hamilton, red.) daar al. Hij gooide de deur dicht maar deed dit niet expres: ik had hem geen straf gegeven.' (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven