Like ons!
PVV wil pitspoezen laten terugkeren bij Formule 1-race op Zandvoort in 2020

Formule 1

PVV wil pitspoezen laten terugkeren bij Formule 1-race op Zandvoort in 2020

Een opmerk geluid vanuit politiek Den Haag dinsdagavond. Tijdens het 'algemeen overleg sportbeleid' in de Tweede Kamer woensdagmiddag zal de PVV een verzoek indienen waarmee men de pitspoezen terug wil halen naar de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Zandvoort. Daarmee wil de partij 'feministische betutteling' tegengaan.

Al een aantal jaren worden pitspoezen op last van de Formule 1-organisatie geweerd van de Formule 1-paddock. Men heeft de stokoude traditie vervangen voor grid kids, waarbij niet schaarsgeklede vrouwen de grid moeten opleuken, maar jonge fans. Voor de Nederlandse Grand Prix wil de PVV hier wat aan doen.

PVV hekelt feministische betutteling

In gesprek met De Telegraaf laat Tweede Kamerlid Roy van Aalst weten waarom men woensdag gaat pleiten voor de terugkeer van de pitspoezen. 'De beslissing die de FIA en de FOM hebben genomen is de zoveelste vorm van feministische betutteling. Pitspoezen horen net zo veel bij de Formule 1 als de auto’s. Alleen een enorme zeikerd kan een mooie vrouw als een probleem zien. De rest van de mensen vindt het prachtig. Het hoort bij de autosport en de PVV wil dat we ervoor gaan zorgen dat volgend jaar deze mooie traditie gewoon weer in ere wordt hersteld.'

Of het voorstel daadwerkelijk steun krijgt van de andere partijen en ook bewindspersonen is echter nog maar de vraag. Vooralsnog hebben de politieke partijen geen reactie op het voorstel van Van Aalst en is het wachten geblazen op de vergadering van woensdagmiddag.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven