Like ons!
Ricciardo grijnst: 'Bottas raakte geïrriteerd omdat hij me niet voorbij kwam'

Formule 1

Ricciardo grijnst: 'Bottas raakte geïrriteerd omdat hij me niet voorbij kwam'

Daniel Ricciardo beleefde afgelopen weekend misschien wel de beste Grand Prix van dit seizoen. De Renault-coureur kwalificeerde zich als vierde en kon in de race dus volle bak verdedigen tegen sterke tegenstanders. Één daarvan is Valtteri Bottas, die Ricciardo lang achter zich wist te houden. 

'Ik wist vanaf het begin dat het een race zou worden vol verdedigen', stelt Ricciardo in gesprek met Motorsport Week. 'Al snel had ik Bottas in mijn achterspiegels, dat werd spannend. Hij is natuurlijk veel sneller, dus ik dacht dat het snel gedaan zou zijn. Toch hield ik me lang staande.'

Uiteindelijk duurde het gevecht tussen Ricciardo en Bottas enige tijd, waarbij de man uit Perth op knappe wijze voor de Mercedes bleef. 'We hadden een tof gevecht, dat was gaaf. Op een gegeven moment ging hij echt pushen, want hij kwam er maar niet voorbij. Ik heb veel van de banden gevraagd om hem achter me te houden, maar uiteindelijk was dat het waard. Het lukte hem gewoon niet en hij raakte zelfs geïrriteerd. Helaas duurde die situatie niet de hele race.' (Foto: Renault F1 team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven