Like ons!
Milieufederatie: 'Als de F1 effect heeft op de natuur willen we het tegenhouden'

Formule 1

Milieufederatie: 'Als de F1 effect heeft op de natuur willen we het tegenhouden'

Een metersbrede boulevard is straks in Zandvoort nodig om de stroom toeschouwers naar hun tribunes te begeleiden. Klein probleem: daar is dankzij een camping en een natuurgebied geen ruimte voor. 

'Ja, dit is een Natura 2000-gebied, uniek voor Europa. Die duinen kunnen nou juist niet tegen stikstof dat uit de uitlaten van auto's komt', begint Sijas Akkerman van de Milieufederatie Noord-Holland tegenover RTL Nieuws. Naast hem spreekt ook een enthousiasme visverkoper die verwacht dat zijn omzet een flinke impuls zal krijgen.  

Er moet een nieuw pad worden aangelegd dat van de openbare weg naar het circuit gaat. Huidige bezoekers lopen nu over een onverhard maar vooral erg smal pad. 'Die weg staat er nu wel getekend maar het is nog maar zeer de vraag of die weg hier kan komen', verwijst akkerman naar de boulevard. Vorige week heeft een rechter zich over het milieugebied gebogen, zijn conclusie was dat alle activiteiten die extra stikstof met zich meebrengen verboden kunnen worden. 

Tegenhouden van de Formule 1

'Als de gemeente een vergunning aanvraagt voor die weg dan zullen wij aan de rechter vragen wat hij daar van vindt. Een grote kans dat de rechter het dan gaat verbieden. We zjin niet van het procederen om het procederen maar als de Formule 1 een significant effect heeft op de natuur dan zullen wij het proberen tegen te houden.'

1 reacties

  1. bullfrog

    bullfrog

    12 Jun 2019 om 09:00

    En daar gaan we weer , milieu beheren is goed , het probleem is dat dat soort organisaties geleid worden door rechtlijnige compromis loze mierenneukers.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven