Like ons!
Villeneuve: 'Niet Vettel maar Ricciardo had een straf moeten krijgen in Canada'

Formule 1

Villeneuve: 'Niet Vettel maar Ricciardo had een straf moeten krijgen in Canada'

Jacques Villeneuve sprak zich al zich uit over de straf van Sebastian Vettel maar de Canadees kijkt ondertussen ook naar Daniel Ricciardo, die eigenlijk volgens hem een straf had moeten krijgen. 

In gesprek met Autosport.com geeft de voormalig wereldkampioen aan niet verbaasd te zijn over de straf voor Vettel. Hij is het er echter niet geheel mee eens, liever zag hij de voormalige teamgenoot van Max Verstappen gestraft worden. 'Ricciardo verdiende een straf voor de manier waarop hij op de rechte stukken reed. Daar kreeg hij niets voor, helaas is dat vaker zo.' 

Ricciardo gaf voor de GP van Canada aan dat hij alles op alles zou zetten om Red Bull achter zich te houden na een zeer geslaagde kwalificatie waardoor de Renault-coureur van P4 mocht vertrekken. 'Als Vettel nou iets smerigs had gedaan, zoals Ricciardo op het rechte stuk, zou hij gestrafd moeten worden. Dat was prima geweest, zelfs als Lewis dan zou winnen', aldus Villeneuve. 

'Laat straffen afhangen van intentie'

Villeneuve vervolgt: 'Het is belangrijk om in te zien wat intentioneel is en wat niet'. Hij bedoelt daarmee dat Vettel geen kant op kon na zijn off-road avontuur voor Hamilton. Ricciardo daarentegen hield zijn woord en verdedigde stevig. Hierbij wisselde hij vaak van racelijn, terwijl dit op een recht stuk doorgaans slechts één keer mag. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven