Like ons!
Mercedes: 'Hamilton kon Vettel niet inhalen door oververhitting van de auto'

Formule 1

Mercedes: 'Hamilton kon Vettel niet inhalen door oververhitting van de auto'

Trackside ingenieur Andrew Shovlin van Mercedes legt in de Mercedes-Debrief uit waarom Lewis Hamilton het zo lastig vond om Sebastian Vettel tijdens zijn eerste stint in te halen.

'We probeerden een overcut met de eerste pitstop. Hoewel Lewis de tijden van Vettel wist te benaderen hadden we een probleem tijdens de eerste stint. Hij kon niet dicht genoeg op Vettel komen omdat de auto telkens oververhit raakte. Hij moest het gat voor zich open laten en van het gas gaan om de motor de blijven koelen' aldus de ingenieur. 

Pit strategie

Shovlin vervolgt: 'Toen Sebastian binnenkwam vroegen we Hamilton te pushen maar de banden gingen te snel achteruit. De overcut werkte daarom uiteindelijk ook niet. We lieten Hamilton vervolgens een ronde extra rijden terwijl we hoopten op een safety car. Dan zou Hamilton de eerste plek namelijk mogen houden'.

Na de pitstop kon de huidig wereldkampioen weer een poging doen om voorbij de Duitser te komen. 'Tijdens de tweede stint waren we veel sneller. We konden een verandering in de koeling toepassen tijdens de eerste pitstop. Als we hadden geweten dat er zo een groot verschil in de pace zat hadden we wat anders kunnen proberen. Dan waren we voor een undercut gegaan.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Mercedes Debrief Grand Prix van Canada

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven