Like ons!
Mercedes: 'Resultaat Bottas niet zijn schuld, lag aan het verkeer en oververhitting'

Formule 1

Mercedes: 'Resultaat Bottas niet zijn schuld, lag aan het verkeer en oververhitting'

Valtteri Bottas heeft het zwaar te verduren. Zijn landgenoot Mika Salo twijfelt aan zijn kunnen en David Coulthard wil de Fin niet eens als kampioen zien. Zijn eigen team verdedigt hem nu. 

Bottas kwalificeerde zich zwakjes op de zesde positie. In de race zelf had hij de grootste  moeite met het passeren van Pierre Gasly en Daniel Ricciardo, laatstgenoemde was daar vooral erg content mee. Enfin: kritiek alom maar Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director bij Mercedes legt in de Mercedes Debrief uit wat er allemaal gebeurde. 'Valtteri's pace was afhankelijk van de auto's voor hem, de twee Renaults. Maar ook bij hem waren er problemen met oververhitting van de auto.'

'Hij slaagde er niet in om dichtbij genoeg te komen voor een inhaalactie. Bottas moest ruimte voor hem vrij laten om de motor te kunnen koelen. Daarnaast moesten we de power unit op een lager vermogen laten werken, We wilden niet dat de temperatuur nog verder zou stijgen', verklaart Shovlin.

Bottas sneller dan Hamilton

'Later in de race reed Bottas sneller dan Lewis. Het was dus geen probleem met Valtteri of zijn auto, hij moest het gewoon doen met het snelste pakket dat wij konden leveren. Hij had daarnaast veel last van het verkeer op de baan.

Mercedes Debrief Grand Prix van Canada

(Foto: Mercedes AMG F1)

1 reacties

  1. Brakkie

    Brakkie

    12 Jun 2019 om 11:35

    En alles maar willen 'verklaren'. Nu ligt het weer aan het verkeer en oververhitting. Tja, als je racet kom je wel eens andere auto's tegen en dat is het probleem met die Bottas. Voorop rijden kan-ie wel (dat zouden de meeste coureurs wel kunnen/willen), maar bij het inhalen is hij een schijtbak.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven