Minder WK-punten voor het team van Red Bull ondanks drie uitvalbeurten lager Formule 1

Minder WK-punten voor het team van Red Bull ondanks drie uitvalbeurten lager

Door Rick Pasker 15 June 2019 19:06


Inmiddels zitten de eerste zeven races van dit seizoen erop en dat betekent dat we een beeld kunnen gaan schetsen hoe het er bij Red Bull nou precies voorstaat ten opzichte van vorig seizoen. F1Maximaal geeft je een overzicht van de behaalde punten in vergelijking met vorig seizoen.

Door de cijfers naast elkaar te leggen, vallen er een aantal zaken op. Eén van die zaken zijn de vele uitvalbeurten bij het team van Red Bull in het seizoen van 2018. Hierin speelt de oude Renault-motor en de nu nieuwe Honda-motor een belangrijke rol, want in 2019 hebben we nog maar één uitvalbeurt gezien. Pierre Gasly viel uit in Azerbeidzjan.

Ricciardo goede start vergeleken met Verstappen

Daarnaast zien we ook dat Daniel Ricciardo vorig jaar een prima start van het seizoen kende. In vergelijking met Max Verstappen, die 50 punten wist te scoren in de eerste zeven races, is te zien dat de Australiër op dat moment al 84 op zijn naam had staan. Ricciardo stond daarmee derde in het klassement achter Lewis Hamilton (120 punten) en Sebastian Vettel (121 punten).

Overzicht puntentotaal Red Bull in 2018

2018 Max Verstappen Daniel Ricciardo
Australië 8 (6e) 12 (4e)
Bahrein 0 (DNF) 0 (DNF)
China 10 (5e) 25 (1e)
Azerbeidzjan 0 (DNF) 0 (DNF)
Spanje 15 (3e) 10 (5e)
Monaco 2 (9e) 25 (1e)
Canada 15 (3e) 12 (4e)
Totaal: 50 84
 

Hoe anders staat het er nu allemaal voor. Dit seizoen heeft de Nederlander er een nieuwe teamgenoot bijgekregen en is Ricciardo overgestapt naar Renault. Opvallend is dat Gasly, overgekomen van Toro Rosso, een lastige start heeft bij zijn nieuwe werkgever. Met 34 punten komt de Fransman tot op heden niet lekker uit de verf bij Red Bull.

Ook zien we dat Verstappen erg constant presteert. Vorig seizoen behaalde de Red Bull-coureur wisselende resultaten, maar nu schommelt het allemaal rond de vierde plek. Met 88 punten doet Verstappen het dan ook niet slecht, want daarmee staat de Limburger 'maar' 12 punten achter Vettel voor een derde plek in het kampioenschap.

Overzicht puntentotaal Red Bull in 2019

2019 Max Verstappen Pierre Gasly
Australië 15 (3e) 0 (11e)
Bahrein 12 (4e) 4 (8e)
China 12 (4e) 8 (6e)
Azerbeidzjan 12 (4e) 0 (DNF)
Spanje 15 (3e) 8 (6e)
Monaco 12 (4e) 10 (5e)
Canada 10 (5e) 4 (8e)
Totaal: 88 34
 

Als we de punten van vorig seizoen en dit seizoen bij elkaar optellen, zien we dat er vorig seizoen 134 punten op de teller tegenover 122 in dit seizoen. Dat is met de vele DNF's van vorig seizoen wel opvallend te noemen. De twee eerste plaatsen van Ricciardo speelde hierin een grote rol. Als we dus naar het puntentotaal kijken, was de start van vorig seizoen beter.

Red Bull loopt punten mis dankzij Mercedes

Wat we dus kunnen concluderen is dat de dominantie van Mercedes ervoor heeft gezorgd dat Red Bull het nu met minder punten moet doen. Vorig seizoen wist het Oostenrijkse team namelijk twee overwinningen binnen te slepen en Ferrari zelfs drie. Deze plekken zijn dit seizoen allemaal vergeven aan Mercedes, waardoor het puntentotaal, ondanks minder DNF's, uitkomt op 122 punten.

Wel zien we dat Verstappen dit seizoen domineert bij Red Bull. In 2018 was het namelijk Ricciardo die een goede start kende binnen het team en qua punten voor stond op Verstappen.. Bij Gasly lijken die resultaten er voorlopig nog niet in te zitten en dus moet Verstappen ervoor gaan zorgen dat hij de punten binnenhaalt voor Red Bull. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!