Gasly vecht niet tegen Verstappen: 'Mijn doel is om te rijden zoals ik wil' Formule 1

Gasly vecht niet tegen Verstappen: 'Mijn doel is om te rijden zoals ik wil'

Door Rick Pasker 15 June 2019 18:06


Pierre Gasly heeft er inmiddels een aantal races opzitten binnen het team van Red Bull. Dichtbij de resultaten van Max Verstappen komt de Fransman niet echt. Gasly denkt daar voorlopig ook nog niet aan, zo stelt hij in een interview aan Paddock Magazine

Het doel van Gasly voor dit seizoen is dan ook duidelijk. 'Mijn doel is om te rijden zoals ik het wil, om het uiterste uit de auto te halen', begint de Red Bull-coureur. 'Daarnaast wil ik wat richting meegeven aan het team voor mijn setup, dus wat ik daarin allemaal nodig heb. Ook probeer ik het beste uit mijn engineeringteam te halen, omdat ook zij nieuw zijn binnen het team.'

Het lijkt automatisme voor Verstappen

Waar het bij Gasly allemaal nog wennen is, is dat bij zijn teamgenoot Verstappen anders. De Nederlander lijkt met de nieuwe Honda-motor prima uit de verf te komen en heeft met een vijfde plaats in Canada zijn slechtste resultaat van dit seizoen geboekt. Gasly heeft daarentegen zijn beste resultaat geboekt met een vijfde plek in Monaco.

De voormalig Toro Rosso-coureur ziet dan ook hoe het eraan toegaat bij Verstappen. 'Je kunt zien hoe sommige dingen automatisch worden gedaan, omdat hij al jaren met dezelfde mensen werkt. Het is niet dat ik nu naar hem toe kan gaan en hem eenvoudige vragen kan stellen, want hij zal mij verder geen tips geven. Er zijn wel altijd andere positieve dingen die ik van hem kan leren. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Meer nieuws


2 Reacties
Rick Pasker
16 Jun 2019 om 09:34
Quote van Dr.Kerb
PG: “Maar het is niet dat ik hem eenvoudige vragen kan stellen, want hij zal me geen tips geven. Er zijn wel altijd positieve dingen die ik van hem kan leren.”

Raar.

Ik denk dat Gasly doelt op vragen over bijvoorbeeld zijn setup, maar dat hij wel andere dingen kan leren van hem wat niet zo zeer race gerelateerd is in positieve zin.

Dr.Kerb
16 Jun 2019 om 08:19

PG: “Maar het is niet dat ik hem eenvoudige vragen kan stellen, want hij zal me geen tips geven. Er zijn wel altijd positieve dingen die ik van hem kan leren.”

Raar.

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!