Like ons!
Marko over Pirelli-perikelen: 'Helaas geen Red Bull-blikjes geleverd bij die banden'

Formule 1

Marko over Pirelli-perikelen: 'Helaas geen Red Bull-blikjes geleverd bij die banden'

Helmut Marko heeft in de Italiaanse media nogmaals de bandenproblematiek in de koningsklasse van de autosport aangehaald. De adviseur van Red Bull Racing hoopt dat er dit jaar nog een oplossing komt voor de problemen met de banden van Pirelli, maar tegelijkertijd beseft hij dat het nog wel eens een lastige opgave kan worden.

'De satellietteams van Mercedes (Williams en Racing Point, red.) zullen er zeker niets van zeggen en dus ook niet klagen. Vreemd genoeg is ook McLaren van mening dat dit type band voor hen geen problemen oplevert', aldus Marko. De Oostenrijker suggereert daarmee dat niet genoeg teams 'het probleem officieel erkennen', waardoor er ook niet gemakkelijk stappen tegen de banden van Pirelli ondernomen kunnen worden.

De chef van Max Verstappen en Pierre Gasly gaat verder met zijn verhaal: 'Het is niet mogelijk om te bewijzen dat Mercedes de bandenspecificaties eerder heeft ontvangen dan de andere teams. Daarom zou ik ook nooit publiekelijk zulke beschuldigingen maken. Maar ja, er werd ook gezegd dat meneer Gasly zou worden vervangen door Nico Hulkenberg, dus God weet wat er allemaal nog meer wordt gezegd.'

Marko kan het nog niet loslaten

Het is in ieder geval wel duidelijk dat de perikelen rondom de compounds van Pirelli voor de nodige frustraties zorgen bij Marko. 'Mercedes gebruikt ook Pirelli-banden voor sommige van haar wegauto's... Helaas worden onze blikjes niet bij de banden geleverd', vertelt de Grazer.

Marko hoopt dat Pirelli nog aanpassingen gaat doen haar banden dit jaar. 'Ik weet niet of dat nog gaat gebeuren, maar het zou niet de eerste keer zijn. Na Silverstone in 2013, toen de banden explodeerden, is het rubber ook gedurende het seizoen aangepast', sluit hij af bij F1sport.it(Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven