Like ons!
Ocon aast op zitje in Formule 1: 'Mijn managers werken er hard aan'

Formule 1

Ocon aast op zitje in Formule 1: 'Mijn managers werken er hard aan'

Valtteri Bottas hoopte zijn handtekening al vroeg in het seizoen onder een nieuw contract bij Mercedes te kunnen zetten, maar dat is nog altijd niet gebeurd; de gesprekken zijn zelfs nog niet eens opgestart. Dat klinkt als muziek in de oren voor Esteban Ocon, die hoopt op een terugkeer in de Formule 1. Het management van de Fransman is in ieder geval al druk bezig om een plekje in de koningsklasse van de autosport te bemachtigen voor Ocon.

'Het is een overgangsjaar voor mij', stelde Ocon in Canada in gesprek met Le Journal de Montreal. De 22-jarige rijder maakt de afgelopen twee jaar indruk in de Formule 1, maar wist toch geen zitje te veroveren voor 2019. 'Het is niet eenvoudig om niet in de auto te zitten, vooral niet in Montreal', is hij lovend over het Circuit Gilles Villeneuve.

De voormalig Racing Point-coureur beseft dat er meerdere maanden overheen gaan om contractuele zaken rond te krijgen. 'Mijn team van managers werkt er hard aan om volgend seizoen een plaatsje te vinden. Ik moet geduld tonen en ik hoop dat ik zal worden beloond.'

Ocon enorm druk als simulatorcoureur

Bij Mercedes heeft Ocon door zijn rol als simulatorcoureur al een ingang. Voordat de Duitse wereldkampioen naar Canada afreisde, voltooide Ocon meer dan 300 ronden op de simulator. 'Ik heb het heel druk met mijn werk . Ik heb ook geen tijd om na te denken over mijn persoonlijke situatie, ik zit altijd op de simulator of ben aanwezig in de fabriek. Als ik een nieuwe kans krijg, ben ik een nog completere coureur', besluit hij. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven