Like ons!
Horner biedt alternatief voor volledig parc fermé: 'Zou een redelijke oplossing zijn'

Formule 1

Horner biedt alternatief voor volledig parc fermé: 'Zou een redelijke oplossing zijn'

Christian Horner is niet per se voor een geheel parc fermé tijdens een Formule 1-weekend. De teambaas van Red Bull ziet liever dat onderdelen die vooraf zijn goedgekeurd nog verwisseld of aangepast mogen worden gedurende het weekend.

Als parc fermé van kracht is, houdt dit in dat er niet meer aan de auto’s mag worden gesleuteld. Momenteel is dat het geval vanaf het moment dat het eerste deel van de kwalificatie van start gaat, maar om kosten te besparen, is er voorgesteld om vanaf 2021 parc fermé al voor de eerste training in te voeren, wat betekent dat er dus niets meer aan de auto mag worden veranderd gedurende het weekend.

'We moeten dit soort dingen uitproberen om te ontdekken of het werkt en een impact op de kosten heeft', zegt Horner tegen Motorsport.com. 'Wat je in ieder geval wil voorkomen is dat dergelijke reglementen onbedoelde gevolgen hebben. Dus in plaats van een strikt parc fermé zouden we nog steeds de mogelijkheid moeten hebben om de vering en vleugels aan te passen, maar de onderdelen moeten misschien goedgekeurd worden.'

Minder onderdelen testen bij volledig parc fermé

Als het parc fermé ingaat aan het begin van het weekend kunnen de teams minder nieuwe onderdelen testen. Met het idee van Horner kan er in ieder geval iets aan de afstelling worden gedaan tijdens het weekend en wordt deze mogelijkheid dus opengehouden. 'Dan heb je een bepaald aantal onderdelen in plaats van iets tweeledigs. Een aantal gehomologeerde onderdelen die je kunt benutten zou een redelijke oplossing zijn.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven