Like ons!
Van de Grint: 'Van Honda-update in Frankrijk mag je niets verwachten'

Formule 1

Van de Grint: 'Van Honda-update in Frankrijk mag je niets verwachten'

Komend weekend rijdt het team van Red Bull naar verluidt met een nieuwe versie van de Honda-motor. Waar veel fans van de Oostenrijkse renstal hoopgevend reageerden, is Kees van de Grint minder enthousiast. Volgens de oud-bandenexpert in de Formule 1 zal er nog weinig veranderen op korte termijn.

In het programma Slipstream van RTL GP blikt Van de Grint samen met presentator Allard Kalff vooruit op de Grand Prix van Frankrijk. Net als voorgaande Grands Prix denken beide heren dat een overwinning voor Max Verstappen op Paul Ricard uitgesloten is. 

'Vettel is de persoon die het Hamilton moeilijk gaat maken, niet Max', stelt Van de Grint. 'Volgens het team krijgt Max een update, maar er is bij gezegd dat in Silverstone pas de 'echte update' komt. We mogen dus niets verwachten als het gaat om extra vermogen voor komend weekend. Ik kan het me niet voorstellen dat Honda er opeens aanzienlijk op vooruit gaat.'

Verder verwacht de bandenspecialist actie op het Franse asfalt. 'Er zou nu motivatie moeten zijn bij Ferrari, nu ze zo dichtbij een overwinning zaten. Wellicht dat Paul Ricard Ferrari goed ligt. Ik denk dat er zeker wat kan gebeuren, gezien het ruime aanbod aan inhaalmogelijkheden. Er zijn flink veel uitloopstroken en lange stukken, dus volop ingrediënten voor risicovolle momenten.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

2 reacties

2 reacties

 1. Brakkie

  Brakkie

  19 Jun 2019 om 18:30

  Weer zo'n geweldige tip. Het houdt niet op. Hopelijk wordt deze tip ook gelezen deer MER of FER.
 2. Heinz53

  Heinz53

  19 Jun 2019 om 11:52

  Van de updates van Honda hoef je over het algemeen niets te verwachten. De coureur heeft een update nodig in de vorm van een beter team.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven