Like ons!
'Ferrari slaat toe en haalt simulator-specialist weg bij Red Bull'

Formule 1

'Ferrari slaat toe en haalt simulator-specialist weg bij Red Bull'

Ferrari heeft liefst vijf nieuwe medewerkers aangetrokken. Op zich niet heel bijzonder, ware het niet dat ze bij andere Formule 1-teams zijn weggehaald. Daaronder is een Engelsman, van Red Bull Racing. Dat meldt het Spaanse AS

De nieuwe personeelsleden maken deel uit van een reorganisatie van de Italiaanse grootmacht. Die reorganisatie is opgestart nadat teambaas Mattia Binotto midden mei sprak met John Elkann en Louis Camilleri, twee leden uit de directie van Ferrari. 

Binotto hintte al op transfer

'Ik zou heel graag willen dat er ooit een deel van de medewerkers van Mercedes en Red Bull naar Ferrari komt. In een grote organisatie zoals wij zijn, zijn er altijd mensen die vertrekken en mensen die toetreden. We proberen de juiste mensen naar Maranello te trekken en dat is iets waarop we altijd zeer actief zijn. Net als in het verleden, moeten we dat ook doen in de toekomst', sprak Binotto eerder. 

Stephen Boyd is aangetrokken voor het strategische gedeelte. Daarnaast zijn Tomasselli en Wolche aangetrokken om het chassis te verbeteren. De meest opvallende transfer komt echter op naam van Nigel Rupert-Nuttling. De Brit werkte tot voor kort bij Red Bull, waar hij verantwoordelijk was voor de samenhang tussen simulator en de echte auto. In dezelfde functie gaat hij nu bij Ferrari aan de slag.

Overigens is Rupert-Nuttling niet de eerste die de overstap maakt vanuit Red Bull naar Ferrari. Marco Adurn werd eerder al ingelijfd. Hij houdt zich bezig met de cohesie tussen de simulator en de SF90. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Bestel nu jouw Red Bull Racing 2019 Team T-Shirt!

Koop nu de speciale cap voor Pierre Gasly!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven