Raikkonen wacht geduldig op doorontwikkeling: 'Dat doen grote teams sneller' Formule 1

Raikkonen wacht geduldig op doorontwikkeling: 'Dat doen grote teams sneller'

Door Wouter Leendertsen 20 juni 2019 | 18:03


Kimi Raikkonen is met zijn team Alfa Romeo nog altijd opzoek naar meer grip voor de auto. De wereldkampioen van 2007 weet dat die ontwikkelingen bij een kleiner team langzamer gaan dan bij een groter teams, waar hij vorig jaar nog werkzaam was.

'We moeten meer downforce hebben, over het algemeen meer grip', begint Raikkonen tegen onder meer Motorsport.com. 'Los daarvan is er denk ik niet echt een specifiek gebied dat ons heel erg ophoudt, het is vooral de grip.' Toch zal Alfa Romeo ook met wat nieuwigheden op de proppen komen in Frankrijk. 'We hebben wel wat nieuwe onderdelen geïntroduceerd, maar geen idee wat de rest heeft gedaan. Dat interesseert me niet.'

'Er zijn beperkingen op sommige fronten'

Vorig jaar zat Raikkonen nog bij Ferrari en kon zijn team de auto veel sneller ontwikkelen. Alfa Romeo is een kleiner team en dus zijn de mogelijkheden ook kleiner. Maar maakt de Fin zich daar niet druk om.

'Ik weet dat er beperkingen zijn op sommige fronten, zoals hoe snel je dingen kunt bouwen en ook kunt vinden', zegt Raikkonen daarover. 'Dat doen de grote teams sneller, maar naar mijn idee is dat geen gigantisch verschil.' (Foto: Alfa Romeo Press)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Rover
21 Jun 2019 om 07:53

Dat is nou net wat Toto Wolf bedoeld als hij zegt dat ze de regels niet zo vaak aan moeten passen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws