Like ons!
Uitspraak Raad van State heeft mogelijk gevolgen voor Nederlandse GP

Formule 1

Uitspraak Raad van State heeft mogelijk gevolgen voor Nederlandse GP

De uitspraak van de Raad van State over het zogenaamde Programma Aanpak Stikstof (PAS) kan gevolgen hebben voor de Grand Prix van Nederland die in 2020 op Circuit Zandvoort moet worden georganiseerd.

Dat schrijft NU.nl donderdag. Het stikstofbeleid van de Nederlandse staat is afgekeurd en daarmee zou de race in de duinen op losse schroeven staan, gezien de werkzaamheden die het circuit in de badplaats moet ondergaan. De duinen zijn één van de Natura-2000 gebieden waar alleen toestemming voor bouwen wordt gegeven wanneer er maatregelen zijn genomen om de stikstof niet teveel te laten toenemen. Dit omdat het schadelijk is voor de natuur in de duinen rond het circuit.

Crisisteam onder leiding van minister Schouten opgericht

Voorheen kon de PAS uitkomst bieden, omdat met dit systeem eerder maatregelen mogen worden genomen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen. Nu de PAS is geschrapt, omdat het niet voldoet aan Europese regelgeving, staan er veel (bouw)projecten op de tocht.

Voordat de Formule 1 op Circuit Zandvoort zal neerstrijken, moet er het één en ander aan het circuit worden verbouwd. Dat moet beginnen in november. Er is een crisisteam door minister van Landbouw, natuur en voedselkwaliteit, Carola Schouten, opgericht om onder meer te kijken of de uitspraak te omzeilen valt. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Bestel nu jouw Red Bull Racing 2019 Team T-Shirt!

Koop nu de speciale cap voor Pierre Gasly!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven