Like ons!
Waarom er dit jaar zo weinig werd ingehaald op Paul Ricard

Formule 1

Waarom er dit jaar zo weinig werd ingehaald op Paul Ricard

In 2018 was de Grand Prix van Frankrijk een feest, maar in 2019 allerminst. Vorig jaar werd er veel makkelijker ingehaald op het circuit in de Provence. In 2018 waren er 57 inhaalacties in Le Castellet, dit jaar 27.

Het verschil met vorig jaar zit hem in de richting van de wind volgens Auto Motor und Sport. Op het rechte stuk van de Mistral hadden de auto's in 2018 tegenwind, waardoor het voordeel van de slipstream en de DRS veel groter was. 

Nico Hulkenberg bestudeerde dit jaar 52 rondjes lang de achtervleugel van Kimi Raikkonen. 'Twee keer was er een kans voor bocht 11, maar Kimi deed consistent de deur dicht. Je kan met DRS ook niet buitenom, want buiten de lijn ligt het vol met losgelaten rubber.'

Ricciardo kan meepraten

Ook Daniel Ricciardo liep te stoeien met inhaalacties en kon Lando Norris alleen 'off the track' passeren, waardoor hij twee tijdstraffen kreeg. 'Je remt de chicane zo laat aan, zodat je er nog maar met één lijn doorheen kan. Zij aan zij is niet mogelijk, anders ga je er bij bocht 9 uit en kom je op het asfalt.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven