Paddy Lowe vertrekt per direct bij Williams Formule 1

Paddy Lowe vertrekt per direct bij Williams

Door Maurits Kappetijn 25 June 2019 15:06


Paddy Lowe is per direct vertrokken bij Williams, zo laat het team weten via een officieel persbericht. Lowe was verantwoordelijk voor het ontwerp van de Williams-bolide en heeft na enkele teleurstellende jaren afstand genomen van zijn positie. De technisch verantwoordelijke was al vanaf 5 maart met verlof, maar kondigt nu zijn definitieve afscheid aan.

'Na een periode waarin ik zorgvuldig heb kunnen reflecteren heb ik de beslissing genomen dat ik niet zal terugkeren in mijn werk bij Williams', zegt Lowe in een statement dat door het team is uitgevaardigd. 'Ik wens mijn collega’s het allerbeste om de uitdagingen aan te gaan die voor ze liggen. Ik ga ervan uit dat ze dat zullen doen. Ik wil in het bijzonder de fans van Williams bedanken die ons zo steunen.'

Teambaas Claire Williams reageerde kort op het vertrek van de voormalig technisch directeur van meerdere Formule 1-teams. 'We begrijpen en respecteren de beslissing van Paddy en wensen hem het beste voor de toekomst.'

Lowe was twee jaar werkzaam bij Williams

Lowe kwam in 2017 in dienst bij Williams, nadat hij vertrok bij regerend wereldkampioen Mercedes. Dat seizoen eindigde het Britse team nog als vijfde, maar daarna trad het grote verval in.

In 2018 eindigde het team als laatste in het kampioenschap en wist het alleen in de Grands Prix van Azerbeidzjan en Italië punten te scoren. Dit jaar is het succesteam uit de jaren tachtig en negentig nog geen enkele keer in de top tien geëindigd. (Foto: Williams F1 Media)

Redacteur Hans van Brunschot maakte een reconstructie van de gebeurtenissen bij Williams sinds de aanstelling van Paddy Lowe. Dat verhaal kun je hier lezen.


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!