Like ons!
Tost: 'Kvyat is Red Bull-coureur in bruikleen, Gasly heeft tijd nodig'

Formule 1

Tost: 'Kvyat is Red Bull-coureur in bruikleen, Gasly heeft tijd nodig'

Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost moet zijn voormalig pupil Pierre Gasly de tijd krijgen om zich bij Red Bull aan te passen. De Fransman, volgens de Oostenrijker erg getalenteerd, ligt onder vuur omdat zijn prestaties niet goed genoeg zijn.

Daardoor deden al meermalen geruchten de ronde dat Gasly zou worden vervangen. Onder andere Daniil Kvyat werd genoemd, maar een wissel lijkt nog niet aan de orde. 'Kvyat is een Red Bull-coureur. Hij is momenteel aan Toro Rosso uitgeleend', zegt Tost in gesprek met Motorsport-Total. Vorig jaar was de Rus ontwikkelingscoureur bij Ferrari, maar in 2019 keerde hij bij Red Bull terug op plaats te nemen bij Toro Rosso.

'Gasly heeft goede opbouw van carrière gehad'

Maar ondanks de slechte prestaties van Gasly, en de geruchten die dat teweegbrengt, blijft de Fransman een zeer getalenteerde coureur, aldus Tost. 'Gasly heeft een hele goede opbouw van zijn carrière gehad', zegt de Oostenrijker.

'Hij heeft in de Formule Renault 3.5 gereden, die qua snelheid vergelijkbaar is met de Formule 2. Daarna heeft hij ook daadwerkelijk twee jaar in de Formule 2 gereden en een jaar in Japan, waar je het dichtst mogelijk bij de Formule 1 komt', vindt Tost.

'Talent Gasly staat buiten kijf'

Gasly is volgens Tost dus Formule 1-waardig. 'Zijn talent staat buiten kijf. Hij kan het allemaal. Maar hij heeft de tijd nodig en hij moet de tijd krijgen om zich aan te passen. Hij heeft de pech dat hij naast Max Verstappen rijdt, die stevig in het zadel zit bij zijn team. Maar Max was ook ooit bij ons en heeft een leerproces doorlopen.'

De tegenvallende prestaties van Gasly zijn volgens Tost een vervelende samenloop van omstandigheden. 'Twee factoren komen samen: ten eerste de natuurlijke snelheid van Verstappen en ten tweede dat het profiel van de auto niet honderd procent bij Gasly past. Die factoren zijn voldoende om twee tot drie honderdsten per bocht te verliezen. Wanneer je dan vijftien bochten per ronde hebt, zijn dat direct drie of vier tienden.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven