Like ons!
Ferrari moet aan de bak na ontwerpkeuze: 'Zou ons vier maanden hebben gekost'

Formule 1

Ferrari moet aan de bak na ontwerpkeuze: 'Zou ons vier maanden hebben gekost'

Bij Mercedes is men blij dat het niet voor hetzelfde concept van de voorvleugel heeft gekozen  als Ferrari. Het Italiaanse team heeft namelijk veel problemen met de banden en het zal lang duren voordat het team die perikelen te boven is, aldus een zegsman van het Duits-Engelse team.

De bandenproblemen kan worden opgelost door meer downforce te genereren. Daarom heeft Ferrari’s teambaas Mattia Binotto aangekondigd dat het wat topsnelheid van plan is in te leveren om door middel van een vergrote hoeveelheid neerwaartse kracht de problemen met de banden te boven te komen.

Mercedes dacht eerst dat Ferrari met het ontwerp het te kloppen team zou worden, maar komt nu dus bedrogen uit. 'We vroegen ons voorafgaand aan het seizoen af of Ferrari niet voor het betere concept had gekozen', citeert Auto, Motor und Sport een ingenieur van het team uit Brackley.

Toch is Mercedes uiteindelijk blij met de ingeslagen weg. Dat team kent niet de problemen die Ferrari heeft en het euvel is niet zomaar verholpen, denkt de medewerker. 'Als wij de aerodynamica hadden moeten veranderd, zou ons dat vier maanden hebben gekost', zegt hij. Dat zou ten tijde van de Grand Prix van Mexico zijn geweest. (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven