Red Bull-wagen zorgt voor ontevredenheid: 'Newey moet zich focussen op RB15' Formule 1

Red Bull-wagen zorgt voor ontevredenheid: 'Newey moet zich focussen op RB15'

Door Glenn van der Straten 25 June 2019 16:06


Tijdens de Grand Prix van Frankrijk afgelopen weekend werd Max Verstappen vierde, Pierre Gasly werd uiteindelijk na de tijdstraffen voor Daniel Ricciardo tiende. Geen al te best weekend dus voor Red Bull. Formule 1-journalist David Tremayne meent te weten dat er binnen Red Bull ontevredenheid heerst over de RB15.

'Circuit Paul Ricard werd door het team niet gezien als een makkelijke voor de RB15, ook al hadden ze er een nieuwe motor. Maar toch moet het een teleurstellend weekend geweest zijn. Max Verstappen worstelde en eindigde niet binnen een seconde van winnaar Lewis Hamilton', begint Tremayne zijn verhaal op Formula1.com.

'Sommige partijen binnen Red Bull zien liever dat Newey zich focust op de RB15'

De journalist beweert een bron te hebben die weet dat er binnen Red Bull gekeken wordt naar ontwerper Adrian Newey. 'Een betrouwbare bron vertelde mij dat er bij Red Bull een hoge mate van tevredenheid heerst over het werk van Honda, maar dat de prestaties van de RB15 te wensen overlaat. Sommige partijen binnen Red Bull zien liever dat Newey zich volledig focust op de ontwikkeling van de RB15, dan dat hij nu zijn tijd en talent deelt tussen de wagen en het nieuwe Le Mans hypercar-project van Aston Martin.'

Christian Horner was na de race in Frankrijk voor het eerst lichtelijk kritisch op Gasly, maar zei daarbij ook dat het team eerst de wagen van de Fransman ging onderzoeken. Eventuele verborgen mankementen zouden dan al dan niet uitgesloten kunnen worden. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!