Like ons!
F1-racedirecteur begrijpt woede Perez niet: 'Open discussie over gehad'

Formule 1

F1-racedirecteur begrijpt woede Perez niet: 'Open discussie over gehad'

Sergio Perez was na afloop van de Grand Prix in Frankrijk boos over de tijdstraf die hij kreeg. Na de start verliet hij de baan even, om vervolgens voordelig terug te keren. Formule 1-racedirecteur Michael Masi begrijpt niets van de woede van de Mexicaan.

Perez hield zich aan de regels op het moment dat hij buiten de baan reed. Hij maakte daardoor een enorme omweg om de bolders te vermijden, maar desalniettemin won hij een aantal posities in het veld. 'Ik heb de regels gevolgd en als dat sneller is, dan is dat niet mijn probleem', aldus Perez tegenover motorsport-magazin.com. Masi gaat hier echter niet in mee.

'Het belangrijkste punt is dat je veilig op de baan terugkeert zonder blijvend voordeel'

Volgens de Australiër is er namelijk één hoofdregel. 'Het belangrijkste punt is dat wanneer iemand terugkomt op de baan, diegene dat dan op een veilige manier moet doen en er geen blijvend voordeel van krijgt.' Dat laatste was bij Perez dus wel het geval. Masi voegt toe: 'We hadden een open discussie in Canada en de racers zeiden allemaal dat je ergens de grens moest trekken. Iedereen zei dat ze zouden leven met beslissingen op het moment dat ze uit het eerste deel komen.' (Foto: Racing Point F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven