Update | Williams ontkent geruchten met Renault, dichtbij deal Mercedes Formule 1

Update | Williams ontkent geruchten met Renault, dichtbij deal Mercedes

Door Wouter Leendertsen 11 juli 2019 | 15:11


Het team van Williams zou met Renault in onderhandeling zijn over de levering van motoren vanaf volgend seizoen. De relatie tussen het Britse team en de huidige motorleverancier Mercedes zou namelijk onder druk staan.

Dat schrijft Auto Bild vrijdag. Volgens het Duitse medium zou het het Duits-Engelse team een doorn in het oog zijn dat Williams niet met de aandrijflijn en de versnelling van Mercedes rijdt, zoals het andere klantenteam van die renstal, Racing Point, wel doet.

Geruchten over terugkeer McLaren als klant van Mercedes

Auto Bild zegt eveneens dat een vertrek van Williams op zijn beurt de deur opent voor de terugkeer van McLaren naar de Duitse motorfabrikant. Als Williams zou vertrekken als klant bij het team uit Brackley, zou men voldoende capaciteit hebben om McLaren als klant terug te nemen. Waarop de site dat verhaal baseert, is onduidelijk. (Foto: Williams Media)

Update 15.08 - Williams ontkent deal met Renault

Williams ontkent dat het met Renault heeft gesproken over een motordeal, zoals deze week in het nieuws kwam. 'Ik zag het gerucht, maar we praten niet met Renault', wijst teambaas Claire Williams het nieuws in gesprek met Motorsport.com van de hand.

Ze laat gelijk weten wat wel de plannen zijn van Williams. 'We praten met Mercedes en die gesprekken verlopen erg goed', hint ze op verlenging van de huidige deal. 'We hopen dat we een nieuwe overeenkomst aan kunnen gaan voor 2021 en verder. Ze zijn een fantastische partner van ons', complimenteert ze de huidige motorleverancier.  

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

bullfrog
6 Jul 2019 om 11:10

Dat zou goed nieuws zijn voor Renault krijgen ze eindelijk een klanten team dat slechter presteert dan zij zelf. Als Williams de weg terug omhoog wil dan is er maar 1 oplossing , ontsla Claire Williams , zet er een sterke manager neer die de hele organisatie herstruktureert , blijf bij Mercedes en koop zoveel Mercedes technologie als is toegestaan , zet dan Ocon naast Russel en begin van af nul

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws