F1 2020 begint in Australië; nog geen datum voor GP Nederland bekend Formule 1

F1 2020 begint in Australië; nog geen datum voor GP Nederland bekend

Door Joris Verwijst 06 juli 2019 | 10:26


Het duurt nog even, maar op 15 maart 2020 begint het nieuwe Formule 1-seizoen. Dat heeft de organisatie van de koningsklasse van de autosport bekendgemaakt. 

De Grand Prix van Australië in Melbourne Park is opnieuw de seizoensopener. Op zondag 15 maart wordt er geracet. In Australië wordt een dubbele mijlpaal gevierd. Het is niet alleen de 25e keer dat er in Melbourne wordt gereden; het is bovendien het zeventigste Formule 1-seizoen. 

Nog geen datum voor Zandvoort

De organisatie van de Formule 1 heeft enkel de datum van de seizoensopener bekendgemaakt. Meer informatie over de datum van bijvoorbeeld de Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort is nog niet bekend. Daarvoor wordt gewacht op de voorlopige kalender. 

'We zijn blij dat we het komende Formule 1-seizoen weer kunnen beginnen in Melbourne', reageert Chase Carey, CEO van de Formule 1. 'Albert Park is een van de populairste circuits op de kalender, het wordt erg gewaardeerd door de Formule 1-wereld. Het enthousiasme van de Australische fans maakt deze race uniek en speciaal. Er is geen betere locatie om het seizoen 2020 te beginnen. Het is bovendien de start van het zeventigste seizoen.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws