Marko stoort zich aan Gasly: 'Hij zoekt altijd naar fouten in de auto' Formule 1

Marko stoort zich aan Gasly: 'Hij zoekt altijd naar fouten in de auto'

Door Glenn van der Straten 08 juli 2019 | 10:23


Volgens Helmut Marko moet Pierre Gasly nu beginnen met beter presteren. Er zijn nog drie races tot de zomervakantie, dus de Fransman zal de druk voelen. Als Motorsport-Total aan Marko voorlegt dat Red Bull een 'one-man-team' is, dan ontkent de consultant dat niet.

'Daar zou ik mij natuurlijk onderuit kunnen praten, want we hebben hetzelfde aantal punten als vorig jaar', meent Marko in eerste instantie niet geheel terecht. Vorig jaar had Red Bull op dit tijdstip twintig punten meer. 'En in de eerste helft van vorig seizoen hadden we motorproblemen en wat foutjes van Max Verstappen. Maar ik ga mijzelf hier niet uitpraten, Gasly is namelijk zeker niet waar hij zou kunnen zijn.'

'Tot nu toe heeft Gasly niet aan de verwachtingen voldaan'

Gasly heeft momenteel 43 punten, terwijl teamgenoot Verstappen er al 126 heeft. Een veel te groot verschil. 'Tot nu toe heeft Gasly niet aan de verwachtingen voldaan', vervolgt Marko. 'Voor Oostenrijk is er een kleine verontschuldiging, want daar werd hij niet aangedreven door dezelfde voorvleugel als Max. Maar de kloof die er was, is alsnog niet uit te leggen. Maar we gaan hem helpen.'

Naast de matige prestaties van Gasly, is er nog een ander aspect bij de Fransman wat Marko stoort. Namelijk zijn gebrek aan zelfkritiek. 'Hij is altijd op zoek naar fouten in de auto en in het chassis. We hebben zijn auto bekeken, en er was niets.' Na de Grand Prix van Frankrijk werd de RB15 van Gasly gedemonteerd en onderzocht, maar helaas voor de jonge coureur werd er niets gevonden. Marko: 'Het ging vanaf het begin als fout, met twee crashes in Barcelona. Het totale pakket past niet. Gasly moet nu gaan leveren.' (Red Bull Content Pool / Getty Images)

F1 Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur!

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
8 Jul 2019 om 20:14

daar wil ik wel wat om wedden,,,,ook kvyat gaat verzuipen ad zijde van max.....
ut menneke is buitencatagorie,,,,,,

BIForcer
8 Jul 2019 om 12:50

"Gaslos" gaat t niet redden, heeft niet de extra om de RB15's sterke punten uit te buiten zoals Max.
Net te vroeg voor de leeuwen geworpen, Na de zomerstop zal Kvjat Max backer worden. Dreiging van achteren maakt dan geen enkele kans meer :)

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws