Like ons!
Marko ontkent vervanging Gasly niet: 'Kvyat zijn races waren zeer goed'

Formule 1

Marko ontkent vervanging Gasly niet: 'Kvyat zijn races waren zeer goed'

Een aantal weken geleden ging het gerucht dat Daniil Kvyat wellicht Pierre Gasly bij Red Bull zou vervangen. Helmut Marko werd in Frankrijk namelijk gespot met de zaakwaarnemer van de Russiche Toro Rosso-coureur, Nicolas Todt. Marko laat weten Gasly vooralsnog te steunen, maar de interesse in Kvyat ontkent hij niet.

Kvyat zat eerder bij Red Bull, maar werd te licht bevonden en werd vervangen door Max Verstappen. Volgens Marko heeft Kvyat zich ondertussen goed ontwikkeld. 'We wisten dat hij zeer snel kan zijn. Dat hij dat destijds niet was, had te maken met een mentale kwestie. Nu is er een andere Kvyat, met een veel meer assertieve uitstraling. De races die hij heeft gereden, waren zeer goed', vertelt Marko aan Motorsport-Total

'We streven ernaar om Gasly in vorm te krijgen'

Marko werd gevraagd of Kvyat het nu beter zou doen dan tijdens zijn eerste periode bij Red Bull. Het antwoord van Marko was aarzelend en ontwijkend. 'We streven ernaar om Gasly in vorm te krijgen. Dat is onze bedoeling.' Gasly heeft in Silverstone, Hockenheim en Boedapest de kans om nog met een enigszins goed gevoel de zomerstop in te gaan. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

F1 Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven