Marko zet druk op de ketel: 'Gasly krijgt setup van Verstappen' Formule 1

Marko zet druk op de ketel: 'Gasly krijgt setup van Verstappen'

Door Sjoerd Valkering 11 July 2019 12:07


Helmut Marko heeft Pierre Gasly onlangs al gewaarschuwd dat hij resultaat wil zien voor de zomerstop van de Fransman. Nu Red Bull Racing hem de setup van Max Verstappen gaat geven lijkt het echt menens te worden voor de ploeggenoot van Verstappen. Gasly móet presteren.

'Onze positie is nu om hem maximaal te ondersteunen', citeert Motorsport.com de Oostenrijker. 'Hij krijgt nu Max zijn setup, omdat Max meer ervaren is en ook een meer ervaren team van engineers heeft', licht Marko het besluit toe.

Dit betekent niet dat Gasly exact met dezelfde setup als Verstappen hoeft te rijden. Er is nog speelruimte voor de coureur. 'Met deze setup heeft hij de mogelijkheid om nog iets aan te passen voor zijn eigen rijstijl, maar het is niet de bedoeling dat hij er dramatisch van af gaat wijken.'

Klaar met experimenten Gasly

Hiermee lijkt Marko aan te geven dat Gasly in het verleden te veel zoekende was met de setup. Dit wil de Grazer dan ook niet meer zien. 'Hiervoor experimenteerde hij veel en sprong van de ene na de andere setup', aldus Marko. 

Marko liet onlangs ook al weten dat Gasly niet te veel meer moet klagen over de RB15. 'Hij is altijd op zoek naar fouten in de auto en in het chassis. We hebben zijn auto bekeken, en er was niets', zei Marko. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


2 Reacties
J.Feld
11 Jul 2019 om 17:52
Quote van VanKempen
Wat een kolder, als ze bv een Magnussen daar hadden neergezet, dan was ie misschien zelfs sneller dan Max geweest, en dan was het ook niet goed geweest. Helpen, niet zeuren!

Helmut Marko weet wat er speelt binnen Red Bull en heeft de data van de coureurs. Jij daarentegen haalt je kennis van internet en denkt te weten hoe de vork in steel zit. Uit je reactie lees ik dat je Magnussen even goed / beter vindt dan Max Verstappen. Waarom rijdt Magnussen dan niet voor een topteam?

VanKempen
11 Jul 2019 om 12:48

Wat een kolder, als ze bv een Magnussen daar hadden neergezet, dan was ie misschien zelfs sneller dan Max geweest, en dan was het ook niet goed geweest. Helpen, niet zeuren!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!