Waarom Red Bull Racing met een 007-livery rijdt op Silverstone Formule 1

Waarom Red Bull Racing met een 007-livery rijdt op Silverstone

Door Glenn van der Straten 11 July 2019 14:07


Max Verstappen en Pierre Gasly rijden komend weekend op Silverstone uiteraard in hun RB15’s, maar de wagens zijn ditmaal ontworpen in de James Bond-stijl. De reden is simpel: De komende Grand Prix op Silverstone is race nummer 1.007 in de 69-jarige Formule 1-geschiedenis en Groot-Brittannië is het thuisland van James Bond. Daarnaast komt volgend jaar april de nieuwste James Bondfilm in de Nederlandse bioscopen.

'De 1.007de race was een kans die we niet konden missen', aldus Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover Auto, Motor und Sport. 'Vooral vanwege onze connectie met Aston Martin. Het merk is onlosmakelijk verbonden met James Bond en de auto’s in de films zijn legendarisch geworden.'

Verstappen krijgt de kentekenplaat van de Aston Martin DB5 uit 'Goldfinger'

Red Bull heeft samen met de 007-filmproducenten van EON Productions de speciale actie bedacht. De 007-logo’s zijn op de achtervleugel, zijkant van de cockpitmuur en op beugels te zien. Het voertuig van Verstappen krijgt de kentekenplaat van de Aston Martin DB5 uit de film 'Goldfinger' uit het jaar 1964. Gasly racet op het Silverstone-weekend met het Aston Martin V8-kenteken van 1987 van 'The Living Daylights'.

Maar niet alleen de auto's krijgen een nieuwe look. De garage van het Red Bull-team zal ook worden aangepast aan het James Bond-thema. Speciale stickers moeten ervoor zorgen dat de garage het uiterlijk krijgt van het MI6-laboratorium. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Red Bull Racing 007-livery GP Silvestone


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!