Ferrari krijgt updates aan de praat: 'Oostenrijk bracht wat duidelijkheid' Formule 1

Ferrari krijgt updates aan de praat: 'Oostenrijk bracht wat duidelijkheid'

Door Wouter Leendertsen 11 July 2019 20:07


Volgens Sebastian Vettel kan Ferrari op Silverstone verder op de ingeslagen weg nadat het in Oostenrijk twee weken geleden de updates leerde begrijpen. Nu hoopt het team uit Maranello dat het de komende weken opnieuw grote stappen kan zetten voordat het zomerreces in de koningsklasse begint.

Tot op heden is Mercedes het te kloppen team in het seizoen 2019. Al vanaf het begin van het jaar loopt Ferrari achter de feiten, maar zag het ook tweemaal in de slotfase van de race de overwinning door de vingers glippen. Desondanks moet de SF90 nog een behoorlijke make-over ondergaan om met de W10 van Mercedes te kunnen vechten.

'Hebben veel geleerd na onduidelijkheden'

Toen Ferrari in Frankrijk met de nodige updates op de proppen kwam, plukte de Scuderia daar niet meteen de vruchten van. 'Na de onduidelijkheid hebben we veel geleerd', citeert Motorsport.com Vettel. 'Sommige onderdelen werkten tijdens de Franse Grand Prix niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Oostenrijk bracht wat duidelijkheid en ik denk dat we nu een duidelijk beeld hebben wat er mis was en wat er veranderd moet worden.'

De laatste races voor de zomerstop zijn heel belangrijk om te zien wat dit seizoen Ferrari nog op kan leveren, benadrukt de Duitser. 'De komende weken zullen laten zien welke kant we opgaan', zegt Vettel, die het raceweekend in Silverstone positief tegemoet ziet. 'Dit seizoen heeft ups en downs gekend dus laten we afwachten hoe de auto op vrijdag voelt. Ik ben vrij optimistisch. De laatste weken zijn beter verlopen en hopelijk kunnen we die trend voortzetten.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!