Like ons!
Marko blij met Gasly: 'Moet zich concentreren op wat hij kan'

Formule 1

Marko blij met Gasly: 'Moet zich concentreren op wat hij kan'

Helmut Marko is blij dat Pierre Gasly zich op Silverstone concentreerde op zijn eigen prestaties. Ondanks de adviseur van Red Bull niet verwacht dat het team mee kan doen voor de overwinning, slaagde de Fransman erin sterk te beginnen aan het raceweekend in Groot-Brittannië met onder meer de snelste tijd in de eerste vrije training.

'We hebben gezegd dat hij het kan', zegt Marko in gesprek met Motorsport-Magazin. 'Hij moet concentreren op wat hij kan. Dat is het rijden en niet het aan willen brengen van technische innovaties op de auto', verwijst Marko naar het feit dat hij vond dat Gasly teveel zocht naar problemen in de auto in plaats van bij zichzelf.

'Denk dat Ferrari onze tegenstander is'

Wat ook meehielp, is dat Gasly nu met hetzelfde materiaal als Verstappen reed, in plaats van in Oostenrijk twee weken geleden. 'Hij heeft dit keer dezelfde vleugel en hetzelfde chassis als (Max) Verstappen.'

Maar die technische updates lijken er niet voor te zorgen dat Red Bull zich kan meten met de kop van het veld, denkt Marko. 'De lange runs van Mercedes waren heel snel. Ik denk dat Ferrari onze tegenstander is', zegt de man uit Graz, die dat niet gek vindt. 'Dit is natuurlijk een Mercedes-circuit met snelle bochten die volgas worden genomen. Ik denk dat we wat de racesnelheid betreft sneller dan Ferrari zijn.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven