Formule 1 denkt na over herintreding bijtanken in 2021 Formule 1

Formule 1 denkt na over herintreding bijtanken in 2021

Door Wouter Leendertsen 12 July 2019 21:07


Volgens FIA-baas Jean Todt worden er bij de besprekingen over de nieuwe reglementen van 2021 plannen besproken om het bijtanken terug te laten keren in de Formule 1. De Fransman zelf hoopt dat dit kan worden gerealiseerd.

'Persoonlijk zou ik graag zien dat er kan worden bijgetankt, maar ik zou graag een onderzoek zien naar de voordelen en de nadelen', citeert de BBC Todt, die in zijn tijd als teambaas van Ferrari tussen 2000 en 2004 het bijtanken van dichtbij in de pitstraat meemaakte.

Bijtanken kan actie op en naast de baan verhogen

Door het bijtanken terug te laten komen zouden de auto’s lichter worden bij de start en kunnen de auto’s ook kleiner worden. Daardoor zou, naast het strategische aspect, het bijtanken ook het inhalen bevorderen. 'De auto’s zijn te zwaar geworden en dat is iets wat we hebben gesproken', zegt de FIA-baas. 'Ik wil kijken wat het zou betekenen als we bijtanken herintroduceren.'

Een veelgehoord tegenargument in de paddock is dat bijtanken te duur zou zijn voor sommige teams. Maar Todt vindt dat geen goed argument om het verbod, dat sinds 2010 van kracht is, niet terug te draaien. 'Wanneer ik dat hoor, moet ik lachen', zegt hij. 'Als ik zie hoe groot de motorhomes zijn denk ik niet dat de kosten het probleem zijn om het niet te doen.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!