Doornbos: 'Red Bull denkt dat ze tweede kunnen worden in WK' Formule 1

Doornbos: 'Red Bull denkt dat ze tweede kunnen worden in WK'

Door Wouter Leendertsen 12 July 2019 23:07


Robert Doornbos denkt dat Red Bull misschien niet eens wacht tot de zomerstop als het van plan is Pierre Gasly te vervangen bij het team. Volgens de voormalige Formule 1-coureur kunnen er zowel marketing als sportieve redenen aan een eventuele wissel ten grondslag liggen.

'Op een gegeven moment is het klaar', zegt Doornbos in het Formule 1-café op Ziggo Sport. 'Vergeet niet: het is ook een business hè? Als zij nu derde zijn in het constructeurskampioenschap met 58 punten achterstand op Ferrari terwijl je meer dan veertig punten kan scoren in een weekend. Dus Red Bull begint nu ook te denken dat ze tweede kunnen worden in het WK.'

Bleekemolen: 'Ze moeten misschien wel wisselen'

Michael Bleekemolen (ook stamgast in het café) weet niet zo goed of Red Bull Gasly moet vervangen. 'Ze zijn natuurlijk heel bang dat er weer zo’n catastrofe komt: iemand die heel goed is in welke klasse dan ook die niet gaat presteren. Dan gaan ze ook weer af. Maar ze moeten misschien wel wisselen’, zegt hij desondanks. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!